به گزارش تابناک ورزشی، ترانه احمدی، چهره مطرح زنان اسکیت ایران بار دیگر به افتخاری مهم دست یافت. خبر مربوط به قهرمانی او در رقابتهای جهانی ایتالیاست. رویدادی معتبر که در واقع المپیک اسکیت بازان محسوب میشود و به بازیهای جهانی (World Games) این رشته مشهور است. احمدی در بخش فری استایل شاخه اسپید اسلالوم این مسابقات حاضر شد و توانست در فینالی تماشایی و در دو راند متوالی نماینده چین تایپه را شکست دهد و به مدال طلا برسد. قهرمانی دختر اسکیت باز اصفهانی از آن جهت حائز اهمیت است که او موفق شد اولین مدال طلای بزرگسالان تاریخ کشور را در این بازیها بگیرد.
ترانه در خصوص حضورش در رقابتهای جهانی ایتالیا به تابناک میگوید: «بازیهای جهانی بالاترین سطح مسابقات را در رشته اسکیت دارد. به دلیل اینکه مسابقاتش در همه شاخههای این رشته برگزار میشود، بهترین نفرات دنیا در آن حضور دارند. با توجه به این موضوع همه به آن میگویند المپیک اسکیت. این برای سومینبار است که بازیهای جهانی در رشته ما یعنی فری استایل برگزار میشود. اولین دوره آن سال ۲۰۱۷ برگزار شد و من در رقابتهای رده زیر ۱۹ سال شرکت کردم و توانستم قهرمان شوم. دومین دوره هم سال ۲۰۱۹ انجام شد که آنجا توفیقی نداشتم، اما خوشبختانه امسال و در سومین دوره عملکرد خوبی داشتم و در رده بزرگسالان به عنوان قهرمانی رسیدم. خوشحالم که این عنوان تاریخی نصیبم شد. تا به الان هیچ اسکیت باز زن ایرانی نتوانسته بود در رشته فری استایل نشان طلای رقابتهای بزرگسالان را کسب کند.
احمدی سال گذشته در بازیهای آسیایی هانگژو، مهمترین میدان ورزشی قاره که هر چهار سال یکبار برگزار میشود نیز به افتخاری ماندگار دست یافت. اسکیت در حالی برای اولین بار در فهرست رشتههای این بازیها قرار گرفت که او موفق شد با کسب رتبه دومی، تنها مدال کاروان ایران در این رشته را بگیرد. قهرمان اسکیت دنیا ادامه میدهد: «من سال گذشته در رشته سرعت اسلالوم در بازیهای آسیایی هانگژو شرکت کردم و در فینال به نماینده چین تایپه باختم. همان جا با خودم عهد کرده بودم که این شکست را خیلی زود جبران کنم. من و این حریف دوباره به هم رسیدم و در ورلد گیمز ایتالیا مقابل یکدیگر قرار گرفتیم. خدا را شکر با تمرکزی که داشتم توانستم او را ببرم و به این مدال طلا برسم. چین تایپه از قدرتهای خوب اسکیت است. این کشور در حال حاضر رقیب اصلی اسکیت ایران شده است. ما الان به جایی رسیدیم که تعداد مدالهایمان با آنها برابری میکند. در همین ایتالیا هر دو کشور تعداد مدالهایشان در رشته فری استایل یکسان شد و دو مدال طلا و یک برنز گرفتیم.»
دارنده مدال نقره بازیهای آسیایی ۲۰۲۲ به روند رو به شد اسکیت ایران در میادین بین المللی اشاره میکند: «هیچ وقت اسکیت ایران در چنین جایگاهی قرار نداشته است. بچههای ما طی یکی دو سال گذشته رنکینگهای یک و دوی جهان را در شاخههای مختلف این رشته به خود اختصاص دادهاند. خود من تا پیش از این نفر ششم رنکینگ جهانی بودم، اما با این قهرمانی احتمالاً جایگاهم به رده یک یا دو میرسد. رشته ما المپیکی نیست، اما انتظارمان این است که نگاهها به این ورزش تغییر کند. البته که بعد از بازیهای آسیایی هانگژو شاهد تغییر نگرش مسئولان بودیم. همین که در بحث اختصاص پاداش و پوشش رسانهای خبرهای مسابقات ما تغییر به وجود آمد، بیانگر این بود که موفقیتهای اسکیت را هم دیدهاند. معاونت زنان وزارتخانه بعد از مدالآوری ما در همین رقابتهای جهانی ایتالیا برایمان پیام تبریک فرستادند. مطمئناً این خبر به گوش وزیر جدید ورزش آقای دنیامالی رسیده که این پیام را به ما دادهاند. امیدواریم که ایشان هم نگاه حمایتی به ما داشته باشند.»
احمدی از وزیر ورزش که مدیری عمرانی است میخواهد زیر ساختهای لازم را در رشته اسکیت هم مهیا کند: «اسکیت هیچ زیر ساختی در کشور ندارد. تنها سالن استاندارد اسکیت ایران مربوط به هیئت اصفهان است. اصفهان چون مهد اسکیت ایران است و استعدادهای زیادی در این رشته دارد، واقعاً سالن استانداردی را احداث کرده است. ما به دنبال این هستیم که بتوانیم این سالن را به خانه اسکیت تبدیل کنیم و فقط مختص بچههای این رشته باشد، اما متأسفانه تا به الان این اتفاق نیفتاده و از این سالن برای مسابقات تکواندو، ووشو و فوتسال هم استفاده میکنند. استفاده از این سالن برای ورزشهای غیر، موجب میشود تا این کف پوش خراب شود. وقتهایی که در سالن برای مسابقات دیگر تاتامی میاندازند تا یک هفته کف سالن لیز است و ما سر میخوریم. یک وقتهایی برای تمرین میرویم، اما میبینیم که سالن دست مردان است و دارند مسابقه یا تمرین میکنند. باید منتظر بمانیم تا آنها بیرون بیایند و نصف زمانمان از دست میرود. از وزیر ورزش و جوانان که با جدیت دنبال تجهیز و بازسازی اماکن ورزشی هستند میخواهم فضای لازم را برای اسکیت بازان فراهم سازند. حتی سالن اسکیت مجموعه ورزشی انقلاب تهران که در پایتخت است، استاندارد لازم را ندارد. کفپوشها باید از خارج وارد شوند و ما به شخصه توانایی این اقدام را نداریم.»
دارنده ۷ مدال اسکیت جهان (۲ طلا، ۲ نقره و ۳ برنز) امیدوار است اسکیت نیز روزی به فهرست رشتههای المپیکی اضافه شود: «کسی فکرش را نمیکرد که اسکیت به بازیهای آسیایی برسد، اما این اتفاق در بازیهای قبل افتاد و ما توانستیم شایستگی خودمان را هم اثبات کنیم. امیدوارم روزی برسد که ما در المپیک هم حضور داشته باشیم. اخیرا رشته ما زیر نظر کمیته بینالمللی المپیک قرار گرفته است. همین اتفاق هم جای خوشحالی دارد که شاید به زودی المپیکی شویم. مطمئناً اگر اسکیت المپیکی شود سبد مدالی ایران در این بازیها پررنگتر خواهد شد.»